Detaylar, Kurgu ve Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın bapları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapısının maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine bağlı olarak değişir.

Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, esenlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları dolayısıyla yeğleme edilmektedir. Yaygın malzemeler beyninde, demir cazibe koşullarına ve elementlere uzun süre verilen kalmaya dayanacak şekilde kârlenmiş çelik ve kuvvetli bulunur.

Yangın bapsı nite kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından alacaklanan yangın durumunda otomatik olarak kapanır. Yangın kapısı, bapnın üzerinde mevcut yangın alarmı yahut yangın dedektörü tarafından yoklama edilen sistem sebebiyle otomatik olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Fakat dundaki kriterlerin hepsine aynı anda malik olan bu tip binalarda yegâne yangın çıkışı ve yangın merdiveni yapılması zaruri olarak akseptans edilmektedir.

Bu yüzden özellikle çok birimli hastane gibi binalarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak ciğerin, daha bina tasar çizim halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda rafine davranılmalıdır.

Yangın yönetmeliğine orantılı bir şekilde hazırlanan kapıların temelı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.

Isıevet dayanıklı olması ve dumanı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli kapılar olmasından çevredır. İmalat başka kapı imalatları kabilinden değildir. özen edilmesi müstelzim noktalar vardır.

Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen kuruluşlabilmekle müşterek henüz çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun üs sebebi alan kaybına esas vermemesi ve henüz az maliyetle kârin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde sonradan eklendikten sonra bünyelabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına için çeşitli şekillerde özel dizayn ya da katlanabilir halde bile tasarlanabilmektedir.

Yangın bapları yangın takkadak, binalarda bölümler arası yangın intikalini muayyen bir zaman aralığında engellerken aynı anda insanoğluın intikaline imkân sağlayan baplardır.

Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimal boyutları, yüklük taşıma Yangın Çıkış Kapısı kapasiteleri ve lüzumlu yangına peklik dereceleri dahil sürdürmek üzere yangın merdivenlerinin çeşitli taraflarını genel olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolaylıkla erişilebilir olmalarını sağlar.

Sızdırmaz yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, yangın sırasında esrar ve alevlerin sair alanlara yayılmasını önlemek karınin mutasavvertır. Özel contalar ve kapı pervazları, yangın esnasında kötüın ve alevlerin geçmesini engeller.

Özel olarak yurtdışından ithal edilebileceği üzere; yurtiçinde hizmet veren uluslar arası yapılardan da yangın kapıları gerçekleştirme edilebilir.

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere mevla olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının gayrı bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı terk etmelerini katkısızlar.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A dershaneı bir yangın bapsı umumiyetle 60 dakika, B derslikı bir yangın bapsı ise 30 dakika boyunca yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın kapısı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Report this wiki page